Om oss

Annica Karlsson

Annica är utbildad allmänlydnadsinstruktör och B-figurant via Svenska Brukshundklubben och har tidigare hållit kurser i deras regi. Numera driver hon dock Lundagårds Hundskola i Forshaga, Värmland, där hon arbetar på heltid.

När hon startade eget företag kom många förtvivlade hundägare till henne och bad om hjälp med hundmötesträning. Hon använde sig länge av metoden skvallerträning, men tyckte aldrig riktigt att hon fick bra resultat. Hon började iaktta hundarna och såg efter ett tag ett mönster. Det verkade som att nästan alla hundarna ville öka avståndet från möteshunden samt nosa i backen.

En dag hade Annica en collie på privatlektion. Hon bad ägaren släppa ut på kopplet så de fick se vad collien gjorde. Om du har läst på om kommunikationsmetoden förstår du nog vad resultatet blev – massor med lugnande signaler. Sedan den dagen har collien inte gjort ett enda utfall och Annica har fortsatt utveckla det som idag kallas kommunikationsmetoden.

Idag använder Annica uteslutande kommunikationsmetoden på sina kurser och privatlektioner.

Annica Karlsson

Sara Moll

Sara är utbildad hundinstruktör via IMMI och driver två egna företag i Karlstad, Värmland: SM Hundtjänst och PickUp Hunddagis. Hon jobbar med hundkurser och mobila hunddagis. Sara är sedan tidigare utbildad journalist och har arbetat på bland annat TV4 Värmland och Nya Wermlandstidningen, samt frilansar för bland andra Härliga Hund.

Sara kom i kontakt med kommunikationsmetoden när hon sökte hjälp hos Annica med sin ena hund. Redan efter första kurstillfället var hon förbluffad över hur effektiv och häftig metoden är. Efter att ha funderat på hur fler hundägare skulle kunna ta del av metoden kom hon på idén att skriva en bok. Annica tillfrågades och nappade och i skrivande stund pågår arbetet med boken ”Naturliga hundmöten med kommunikationsmetoden”.

Även Sara använder kommunikationsmetoden på sina hundkurser idag.

Sara Moll